Мени

Готвачки нож Yaxell серија Super Gou Santoku 165mm јадро SG2 дамаскус 161 слоја HRC63

  • Залиха: од лагер
  • Бренд:
  • код: 37101
Залиха: од лагер
27830ден.

ОСОБИНИ

Super Gou Santoku е јапонски облик на главниот готвачки нож.
Santoku има помала должина на сечилото од класичниот готвачки нож но со одличната ширина како и со обликот е супер погоден за обработка на секаков вид на храна , посебно за зеленчук , но и за овошје месо или риба. Лесен е за ракување , со помала тежина и не зафаќа премногу простор.

Super Gou е изклучително добар нож со врвни можности при сечење со одличен изглед и финиш

Super Gou има јадро од SG2 Micro-Carbide powder Stainless челик со цврстина од супер 63HRC , вкупно 161 слоја на железо , од по 80 слоја на секоја страна .Сето ова му дава препознатлива дамаст шара на површината на сечилото. 

Рачката е од црно црвена micarta со вкупно 3 метални нитни. Материјалот за рачката е одобрен од  FDA дирекции за храна и познато е дека е одлично отпорна при користење.Рачно е финиширана до брилјантен сјај  и ќе трае со децении, има метален завршеток  кој дава подобар баланс на ножот при користење.

Сите елементи на ножот даваат исклучителен изглед на ножот но исто секако поседува неспоредливи својства за сечење.

На самото сечило рачно е изгравирано името на серијата исто и на металниот крај од рачката. 

Ножот е наменет за обработка на сите видови храна односно за сечење, дробење , правилно сецкања на зеленчук , овошје , месо , риба и друга храна

Рачно е направен во Seki City Јапан

Одржување со плакнење во вода со поредок детергент

Ножот треба да се чува од удари или испуштања на под. Ножот не е предвиден да се удира врз него.

Не смее да се пере во машина за садови !

Yaxell  Super Gou Santoku нож
модел број 37101

Аголот на сечилото е 12 степени , наострен е од двете страни
Должината на сечилото е 165 mm
Вкупна должина 300 mm
Ширина на сечилото е 45mm
Тврдост на сечилото 63±1 HRC
Тежина 210 gr

Customer Reviews

  1. Samantha Smith
    Phasellus id mattis nulla. Mauris velit nisi, imperdiet vitae sodales in, maximus ut lectus. Vivamus commodo scelerisque lacus, at porttitor dui iaculis id. Curabitur imperdiet ultrices fermentum.
    27 May, 2018
  2. Adam Taylor
    Aenean non lorem nisl. Duis tempor sollicitudin orci, eget tincidunt ex semper sit amet. Nullam neque justo, sodales congue feugiat ac, facilisis a augue. Donec tempor sapien et fringilla facilisis. Nam maximus consectetur diam. Nulla ut ex mollis, volutpat tellus vitae, accumsan ligula.
    12 April, 2018
  3. Helena Garcia
    Duis ac lectus scelerisque quam blandit egestas. Pellentesque hendrerit eros laoreet suscipit ultrices.
    2 January, 2018

Write A Review