Мени

Готвачки нож Yaxell серија Zen chef's 200mm VG10 јадро дамаскус 37слоја HRC61

  • Залиха: од лагер
  • Бренд:
  • код: 35500
Залиха: од лагер
10480ден.   

Zen серијата има јадро од VG10 stainless челик и супериорна тврдост од HRC61 на Rockwell скалата. Ножевите од оваа серија имаат 37 слоја со едноставна дамаск железна текстура:Односно од по 18 слоја од секоја страна на јадрото.Финиширан е со вдлабнатини на горниот дел од двете страни направени со удирање на сечилото и го има одштампано името на серијата на Јапонски.

Рачката е од црна микарта , финиширана и дополнително прицврстена со две stainless метални нитни. Овој материјал не се собира или деформира , одобрен е за допир со храна и ќе трае со децении

Ножот е лесен за употреба за обработка на секаков вид на храна

Рачно е направен во Seki City Јапан

Одржување со плакнење во вода со поредок детергент

Ножот треба да се чува од удари или испуштања на под. Ножот не е предвиден да се удира врз него. Не смее да се пере во машина за садеви

Yaxell Zen Chef's нож
модел број 35500

Должина на сечилото 200mm
Ширина на сечилото 47mm
Вкупна должина 340mm
Тврдост на сечилото 61±1 HRC
Тежина 230 gr

Yaxell Japan е од Seki City во Gifu префектура северно од Nagoya на главниот остров Honshu централен Јапан
Yaxell од 1932 е водечки производител на супериорно квалитетни кујнски ножеви кои се користат од професионалци , професионални готвачи и готвачи низ целиот свет

Customer Reviews

  1. Samantha Smith
    Phasellus id mattis nulla. Mauris velit nisi, imperdiet vitae sodales in, maximus ut lectus. Vivamus commodo scelerisque lacus, at porttitor dui iaculis id. Curabitur imperdiet ultrices fermentum.
    27 May, 2018
  2. Adam Taylor
    Aenean non lorem nisl. Duis tempor sollicitudin orci, eget tincidunt ex semper sit amet. Nullam neque justo, sodales congue feugiat ac, facilisis a augue. Donec tempor sapien et fringilla facilisis. Nam maximus consectetur diam. Nulla ut ex mollis, volutpat tellus vitae, accumsan ligula.
    12 April, 2018
  3. Helena Garcia
    Duis ac lectus scelerisque quam blandit egestas. Pellentesque hendrerit eros laoreet suscipit ultrices.
    2 January, 2018

Write A Review