Мени

Пила со лента Scheppach HBS30 350W 80mm

3D ПРИКАЗ
Високо перформансен мотор индукциски 350 W со постојана брзина на сечење
доволно тивко и за одлични резултати
• Цврста , пространа и со проширување , работна маса  (300 x 380 – 520 mm)
• Работна маса со агломер и може континуирано да се подесува од 0° до 45°
и со водилици под агол
• Клешта за прицврстување со брзо отпуштање за точно подесување и рамни секови
• Робусна метална конструкција и алуминиумска леана работна маса
• Дебелина на парчиња за сечење до  80 mm
• Опционален напречен граничник за дополнителна сигурност
• Брз прекинувач отпорен на прашина
• Конектор на надворешна правосмукалка
• Погодна за стандардни 1400 mm ленти за сечење се до ширина 12 mm
• ВКЛУЧУВА 3 ленти за сечење со  6, 10 и 15 забци на еден инч
ТЕЖИНА на машината 21kg
 

 • Залиха: со нарачка
 • Бренд:
 • код: 5901501905
Залиха: со нарачка
11400ден.   

На хобистите, изработувачите на модели и на оние кои сами си го прават со предизвикувачки проекти, на крајот ќе им треба пила со ленти - најразновидна од сите пили. Со компактниот, но моќен HBS30 од Scheppach, можни се прецизни прави сечења, како и обликувани кривини и митри до висина до 80 mm. Вклучува и 3 сечила за пила за итно стартување.

Моќен индукциски мотор од 350 вати со постојана брзина на сечење за непречено и прецизно сечење резултати
Стабилна и пространа работна маса со можност за проширување (300 x 380 - 520 mm)
Работна маса со аголна скала, бескрајно ротирачка од 0° до 45° за митра агли
Надолжно стоп со спојувач за брзо ослободување за прецизни поставки и прави сечења
Цврста челична конструкција и работна маса од леан алуминиум
Висина на премин за работни парчиња до 80 mm
Вкрстен стоп за безбедно работење
Безбедносен прекинувач за вклучување-исклучување отпорен на прашина
Приклучок за надворешно вадење прашина
Погоден за комерцијално достапни сечила за пила со трака од 1400 mm широк до 12 mm
Вклучува 3 сечила за пила со ленти со 6, 10 и 15 заби по инч
 
Лентата scheppach HBS30 е модел на почетен степен за хобисти, производители на модели и оние кои го прават тоа сами кои сакаат прецизно да ги обработат своите работни парчиња од тврдо и меко дрво, пластика или алуминиум до висина од 80 mm. Пилата со лента може да прави прави секови, како и убави кривини со поместување на работното парче на работната маса додека се сече. Како резултат на тоа, пилата со лента е значително пофина од кружната пила, но не е погодна за филигранска работа и внатрешни исечоци како пила за лизгање.
 
Работното парче се внесува до сечилото на пилата преку стабилната работна маса. За оптимално позиционирање и за заштита на вашите прсти се користат два стопа за работното парче. Оградата со брзо заклучување се користи за создавање прецизни надолжни засеци. Вкрстеното стоп или мерачот за вкрстено сечење може да се користи за водење на тесно парче дрво нанапред или за создавање специфичен агол за закосено сечење.
 
Работната површина има основна големина од 300 x 380 mm и може да се прошири до 520 mm доколку е потребно. Табелата може постојано да се навалува за 45° со помош на аголна скала за да се создадат агли до 45°. Заклучувањето се одвива без алатки преку систем за брзо ослободување.
 
Со моќност од 350 вати, асинхрониот мотор на HBS30 постигнува постојана брзина на сечење од 900 метри во минута со непречено во исто време работа - најдобри предуслови за прецизни резултати на сечењето.
 
Лентата на пилата е заварена за да формира круг овозможува поголема висина на сечење и понепречено движење на сечилото на пилата. Со ширина од 12 mm, сечилото на пилата е толку тенко што малку материјал се губи при пилањето. Затоа, можни се и фини рабови, агли и кривини и прецизност во опсегот на милиметри. HBS30 може да се користи со сите комерцијално достапни ножеви за пила од 1400 mm широки до 12 mm.
 
Вшмукувачката млазница од 40 mm за поврзување на надворешен систем за вадење прашина гарантира дека работната површина е секогаш чиста.

3D ПРИКАЗ

Димензија  L x W x H 420 x 530 x 690 mm
Големина на табла 300 x 380 – 540 mm
Подесување на аголот 0° – 45°
Тркало на лентата Ø 205 mm
Долзина на лентата  1400 mm
Брзина на сечење  900 rpm
Дебелина на парче за сечење / ширина 80 / 200 mm
Мотор 230 – 240 V~
Влезна снага  350 W

Внатрешен дијаметар на вшмукувачката млазница 36.0
Надворешен дијаметар на вшмукувачкиот приклучок 40,0
Основни податоци бенд пила
максимална ширина на сечење 200,0
Висина на сечење 90° 80,0
Лента на пилата максимум 12,0
Должина на лентата на пилата 1400,0
Лента на пилата најмалку 3.0
максимална ширина на лентата на пилата 6,35
Должина на застанување 310,0
Висина на стоп 50,0
Дијаметар на тркалото на лентата 200,0
Висина на маса 295,0
Основни податоци за кружна пила со ролери
Должина на маса 300,0
Ширина на маса 300,0

Customer Reviews

 1. Samantha Smith
  Phasellus id mattis nulla. Mauris velit nisi, imperdiet vitae sodales in, maximus ut lectus. Vivamus commodo scelerisque lacus, at porttitor dui iaculis id. Curabitur imperdiet ultrices fermentum.
  27 May, 2018
 2. Adam Taylor
  Aenean non lorem nisl. Duis tempor sollicitudin orci, eget tincidunt ex semper sit amet. Nullam neque justo, sodales congue feugiat ac, facilisis a augue. Donec tempor sapien et fringilla facilisis. Nam maximus consectetur diam. Nulla ut ex mollis, volutpat tellus vitae, accumsan ligula.
  12 April, 2018
 3. Helena Garcia
  Duis ac lectus scelerisque quam blandit egestas. Pellentesque hendrerit eros laoreet suscipit ultrices.
  2 January, 2018

Write A Review