Мени

Готвачки нож Yaxell серија Ran Chef's 200mm јадро VG10 дамаскус 69 слоја HRC61

  • Залиха: од лагер
  • Бренд:
  • код: 36000
Залиха: од лагер
12990ден.

ОСОБИНИ

Ran серијата има јадро од VG10 челик со цврстина од супер 61HRC , вкупно 69 слоја на железо, односно  од по 34 слоја на секоја страна од наизменично мек и Stainless челик, вкупно 69 слоја .
Површината на сечилото има препознатлива дамаст шара.

Рачката е од црна micarta прицврстена со две метални нитни и има метален завршеток на крајот. Микарта е одобрена од FDA дирекции за храна и познато е дека е одлично отпорна при користење.Сјајно е финиширана  и ќе трае со децении.

На самото сечило впишано е името на серијата

Ran серијата е особено популарна , со прифатлив ранг на цена и одлични перформанси
Ножот е наменет за обработка на сите видови храна односно за сечење, дробење , правилно сецкања на зеленчук , овошје , месо , риба и друга храна

Рачно е направен во Seki City Јапан

Одржување со плакнење во вода со поредок детергент

Ножот треба да се чува од удари или испуштања на под. Ножот не е предвиден да се удира врз него. Не смее да се пере во машина за садеви

Yaxell Ran Chef's нож
модел број 36000

Аголот на сечилото е 12 степени , наострен е од двете страни
Должината на сечилото е 200мм / 8inc
Ширина на сечилото е 45mm
Тврдост на сечилото 61±1 HRC
Тежина 231 gr

 

Customer Reviews

  1. Samantha Smith
    Phasellus id mattis nulla. Mauris velit nisi, imperdiet vitae sodales in, maximus ut lectus. Vivamus commodo scelerisque lacus, at porttitor dui iaculis id. Curabitur imperdiet ultrices fermentum.
    27 May, 2018
  2. Adam Taylor
    Aenean non lorem nisl. Duis tempor sollicitudin orci, eget tincidunt ex semper sit amet. Nullam neque justo, sodales congue feugiat ac, facilisis a augue. Donec tempor sapien et fringilla facilisis. Nam maximus consectetur diam. Nulla ut ex mollis, volutpat tellus vitae, accumsan ligula.
    12 April, 2018
  3. Helena Garcia
    Duis ac lectus scelerisque quam blandit egestas. Pellentesque hendrerit eros laoreet suscipit ultrices.
    2 January, 2018

Write A Review